Näsijärven Kipinät

Perustietoja lippukunnasta

Näsijärven Kipinät on 30.9.2016 perustettu tamperelainen yhteislippukunta. Lippukuntamme toimii sekä maalla että vesillä, mitä kuvastaa valkoisen huivimme vihreä ja sininen kanttinauhakin.

Lippukunnan perustamisen taustalla on joukko vuonna 2016 Roihu-finnjamboreella tutustuneita partiolaisia. Tampereella oli tilausta vesitoimintaa harjoittavalle lippukunnalle, jonka toimintaan voi osallistua sukupuolesta riippumatta. Monilla suomalaisilla lippukunnilla on jokin seurakunta taustalla, mutta Kipinöistä haluttiin perustaa lippukunta, jolla ei ole lainkaan taustayhteisöä. Kaikki ovat tervetulleita joukkoomme esimerkiksi sukupuoleen, ikään tai uskontokuntaan katsomatta.

Kuva: Henri T.

Lasten ja nuorten toimintaryhmämme kokoontuvat Tammelan koululla. Vaeltajat, aikuiset ja perhepartiot taas kokoontuvat erikseen sovituissa paikoissa, esimerkiksi kirjastoissa, kerhohuoneilla tai jäsenten kotona. Etsimme kuitenkin jatkuvasti myös omaa koloa – jos tiedät meille sopivan paikan, laitathan viestiä lippukunnanjohtajallemme.

Lippukuntamme säännöt löytyvät täältä.

Kuvassa on partiolaisia leikkimässä laululeikkiä koulun liikuntasalissa.

Kuva lippukuntamme 3-vuotissynttäreiltä syksyllä 2019. Kuva: Vilja L.