Avoimet pestit

Alta löydät tällä hetkellä avoimet pestimme. Jos jokin pesti kiinnostaa sinua, otathan yhteyttä osoitteeseen taru.kaisla(ät)nasijarvenkipinat.fi.

Perhepartiovastaava (etsitään paria)

Perhepartiovastaava suunnittelee ja toteuttaa perhepartioretkiä ja toimintaa. Perhepartioryhmä retkeilee noin kerran kuukaudessa ja osallistuu lippukunnan juhliin ja muihin tapahtumiin.

Pesti sopii mainiosti kenelle tahansa vaeltajalle tai aikuiselle. Pestiin ei tarvita aiempaa partiokokemusta. Perhepartio-ohjaajan koulutus on tullut koulutustarjontaan vastikään, mutta halutessaan perhepartiovastaava voi osallistua myös esimerkiksi akelan apulaisen koulutukseen tai partiojohtajan peruskurssille.

Vastaava akela

Vastaava akela toimii sudenpentuikäkauden vastaavana. Vastaava akela toimii akeloiden (7-9 vuotiaiden lasten johtajien) tukena ja yhteyshenkilönä ohjelmajohtajan ja akeloiden välillä.

Lisätietoa Hämeen Partiopiirin esimerkkipestikuvauksesta löytyy täältä.

Akela ja sampo

Akela toimii sudenpentulauman johtajana yhdessä muiden akeloiden kanssa. Kipinöissä kukaan ei johda laumaa yksin. Akela toimii sudenpennuille (7-9 vuotiaat) ensimmäisenä kosketuksena partioon kolmen vuoden ajan.

Sampo toimii taas seikkailijajoukkueen johtajana yhdessä muiden sampojen kanssa. Seikkailijat ovat 10-12 vuotiaita.

Ryhmänjohtajalta vaaditaan viikottaisten tapaamisten järjestämistä ja osallistumista, koska tuttu aikuinen luo turvaa lapsille. Tottakai aina voi tulla eteen esteitä jolloin ei pysty osallistumaan, ja etukäteen sovittuna koloiltoihin järjestetään tuuraajia.

Lisätietoa pestistä löytyy Hämeen Partiopiirin esimerkkipestikuvauksista:
Akela
Sampo

Aikuisluotsi

Tämä pesti on uusi ja täysin meidän lippukunnan tarpeeseen syntynyt ajatus. Lippukunnassamme järjestetään aikuisille omaa toimintaa ja aikuisluotsin tehtävänä olisi koordinoida ja vastata tapahtumien järjestämisestä. Aiemmin tämän on hoitanut lippukunnanjohtaja.

Keskeisimmät aikuisluotsin tehtävät ovat:
– Vastata kuukausittaisen aikuisten tapaamisen (”Kipinöidään yhdessä”) järjestämisestä
– Vastata aikuisten retkien järjestämisestä
– Muiden aikuisten toivomusten täyttäminen (esim. olla apuna ja koordinoida vaellusten järjestämistä)

Aikuisluotsin ei välttämättä tarvitse itse järjestää tapahtumia, mutta hänen tarkoituksenaan on vastata että jokaisella tapaamisella on aihe ja tekemistä, jonka joku muu lippukunnan aikuinen tai ulkopuolinen taho järjestää.

Aikuisluotsin pestikuvaus tarkentuu sopivan henkilön löydettyä.

Uusien tuutori (etsitään paria)

Uusien tuutorin tärkein tehtävä on opastaa lippukunnan uusien aikuisten partion aloitusta tai jatkamista uudessa lippukunnassa. Uusien tuutorin tulisi osallistua aktiivisesti lippukunnan tapahtumiin.

Pestikuvaus löytyy täältä.

Varainhankintavastaava

Varainhankintavastaavan tärkein tehtävä on koordinoida lippukunnan varainhankintaa. Aiemmin varainhankinnan lankoja käsissään on pidellyt lippukunnanjohtaja. Pesti on siis uusi ja pestikuvaus tarkentuu sopivan henkilön löydyttyä. Tarkoituksena ei ole että varainhankintavastaava suorittaa itse kaiken varainhankinnan, vaan että henkilöllä on tiedossa varainhankintamahdollisuudet ja hän toimii yhteyshenkilönä yhteistyökumppaninen ja lippukunnan välillä. Tässä on pesti, jonka sisältöön saa itse täysin vaikuttaa!

Purjehdusvastaava

Purjehdusvastaavan tehtävä on toimia vesitoimintapiirin jäsenenä ja hän toimii vesitoimintavastaavan apuna. Purjehdusvastaava luo purjehdusilmoittautumislomakkeen ja kannustaa kippareita järjestämään purjehduksia viikottain ja toimii tarvittaessa yhteyshenkilönä aikuisille ja toimintaryhmien johtajille. Purjehdusvastaavan ei tarvitse itse olla kippari tai muutenkaan osata tai ymmärtää purjehduksesta mitään.

Partiokamu

Partiokamu toimii ryhmänjohtajien apuna keskittäen huomionsa lapseen tai nuoreen joka kaipaa erityisesti aikuisten tukea. Partiokamua tarvitaan lapsen tueksi, mikäli ryhmässä on lapsi tai nuori, joka tarvitsee paljon johtajien aikaa ja huomiota. Tai jos lapsi ei uskalla lähteä ohjelmiin mukaan ja on usein kiinni johtajan kädessä. Tai kun nuoren on vaikea toimia yhdessä muiden kanssa.Lue partiokamun kirjoitus siitä mitä partiokamuus on täältä.

Taloudenhoitajan apu eli Tapu

Taloudenhoitajan apu on uusi pesti lippukunnassa. Sen tarkoituksena on pienentää taloudenhoitajan työkuormaa sekä parantaa pestin jatkuvuutta lippukunnassa. Jos sinua kiinnostaa lippukunnan raha-asiat ja haluat oppia enemmän yhdistyksen taloudesta, tämä pesti on juuri oikea sinulle. Aikaisempaa kokemusta et tarvitse!

Viestintätiimin jäsen

Viestintätiimi huolehtii viestintävastaavan kanssa lippukunnan ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä. Viestintätiimin jäsenenä pääset päivittämään sosiaalisen median kanavia, luomaan mainoksia lippukunnan tarpeiden mukaisesti ja kirjoittamaan lippukunnan uutiskirjettä eli Sytykettä sekä blogia.

Pesti soveltuu kaikille yli 15-vuotiaille viestinnästä kiinnostuneille henkilöille. Pesti ei vaadi aiempaa partio- tai viestintäkokemusta ja jokainen pestiin valittu perehdytetään tehtävään.